Huijbregts Groep heeft een grote operationele afdeling waaronder diverse afdelingen vallen. Gezamenlijk zorgen zij ervoor dat de productie draait en wij kunnen produceren wat wij onze klanten beloven. Dit wordt gedaan door de afdelingen Productie, Logistiek en de Facilitaire Dienst. 

De afdeling Productie is het kloppende hart van Huijbregts Groep. Hier worden de poedergrondstoffen gemengd en verpakt naar klantwens. Dit wordt gedaan door het storten van poeders in grote mengers. In 1 menger kan wel 1500 kilogram poeder gemengd worden! Wanneer de mix goed gemengd is wordt deze mix naar klantwens verpakt. De logistieke collega’s nemen de taken vervolgens over. 

Binnen de afdeling Logistiek zorgen onze medewerkers ervoor dat hun collega’s van productie vooruit kunnen. Ze zorgen er namelijk voor dat de binnenkomende grondstoffen worden voorbereid en naar de juiste productieafdeling worden gebracht. Wanneer de grondstoffen gemengd en verpakt zijn zorgen onze logistiek medewerkers ervoor dat ze worden opgeslagen in een van onze magazijnen of direct naar de klant getransporteerd worden.

Omdat dit alles gaat om poedergrondstoffen voor de voedingsmiddelenindustrie is hygiëne en een schone werkomgeving natuurlijk van groot belang. De Facilitaire Dienst van Huijbregts Groep is hier medeverantwoordelijk voor. Deze afdeling zit dan ook verweven door het hele proces van Huijbregts Groep. Zij zijn onder andere verantwoordelijk voor het schoonhouden van kantoren, kantines, productie- en logistieke ruimtes en machines en het buitenterrein. Hiernaast zorgen ze er voor dat iedereen elke dag over schone werkkleding beschikt, de lockers gepoetst worden en  iedereen geholpen wordt in de kantine. Kortom een veelzijdige afdeling met een grote diversiteit aan taken. Om deze afwisselende werkzaamheden goed te laten verlopen is een goede afstemming met andere afdelingen van groot belang. Zo blijft het hele proces soepel lopen.

De operationele afdelingen worden natuurlijk ondersteund door een aantal staf afdelingen. Zo zorgen de Operations Manager, de Plantmanagers en de Teamleiders ervoor dat iedereen weet wat er gedaan moet worden. Hiernaast is de afdeling Supply Chain iedere dag druk bezig om het proces zo goed en efficiënt mogelijk te laten verlopen. De afdeling Supply Chain is een samenvoeging van meerdere afdelingen; Orderverwerking, Planning en een deel van afdeling Inkoop. Supply Chain staat voor ‘integraal ketenbeheer’ en heeft als doel alle partijen in de keten zodanig te laten samenwerken dat de klant optimaal wordt bediend en waarbij de gezamenlijke kosten zo laag mogelijk zijn. Simpel gezegd zorgt deze afdeling er dus voor dat de goederenstroom, van binnenkomende order tot aan uitlevering aan de klant, zo efficiënt mogelijk door de fabriek geloodst wordt tegen zo laag mogelijke kosten. Zie het als een trein met een begin- en eindstation dat zonder al te veel omwegen/ wachttijden alle tussengelegen stations door moet om op tijd op zijn bestemming te komen.