Huijbregts Groep verwerkt poeders voor de levensmiddelenindustrie. Kwaliteit en voedselveiligheid zijn dus erg belangrijk. Daarom hebben we hiervoor speciale afdelingen ingericht die hiervoor verantwoordelijk zijn. Onze afdelingen QA en QC zorgen gezamenlijk dat de gestelde kwaliteitsstandaarden behaald worden en dat Huijbregts Groep een goede kwaliteit kan garanderen.

QA         

De afdeling QA (Quality Assurance) waarborgt de kwaliteit binnen de processen en producten van Huijbregts Groep. Deze afdeling zorgt voor het kwaliteitsmanagementsysteem, de interne audits en de begeleiding van externe audits. Ook houdt de afdeling zich bezig met het verifiëren en valideren van het kwaliteitssysteem, productietechnieken en productieprocessen. De afdeling QA houdt de organisatie als het ware scherp waardoor we continue verbeteren.

De afdeling QA werkt met veel afdelingen binnen Huijbregts Groep samen. Zo toetst onze bedrijfsschool de werkzaamheden van onze medewerkers en kunnen we onze kwaliteit nog beter garanderen. Via QC (Quality Control) kijken we naar de productkwaliteit. We checken of producten aan de vooraf bepaalde kwaliteitseisen voldoen.

                             

QC

De afdeling QC (Quality Control) richt zich voornamelijk op de kwaliteit van de producten. Huijbregts Groep heeft een uitgebreid eigen laboratorium waarin deze kwaliteit getest wordt. Dit laboratorium bestaat uit het algemene lab, een microbiologisch lab en een chemisch lab. De werkzaamheden die onze medewerkers op deze afdeling uitvoeren zijn voornamelijk gericht op opsporen van mogelijke fouten of gevaren in de binnenkomende grondstoffen en uitgaande mixen.  

Huijbregts groep heeft een 100% in- en uitgangscontrole. Van alle grondstoffen en eindproducten  worden monsters geanalyseerd in ons eigen laboratorium. Hiervoor maken we onder andere gebruik van een NIR-Scan (Nabij Infra Rood). Met de NIR-scan maak je als het ware een vingerafdruk van het product. Hiermee wordt de organische samenstelling van het product gecontroleerd. Deze vergelijken we met een vorig monster van dit product uit onze database. Zo kan er bijvoorbeeld gekeken worden of een grondstof afwijkingen heeft.

De afdeling QC houdt zich ook bezig met lijnmonitoring. Tijdens het productieproces neemt de afdeling QC monsters, hiermee controleren we of het productieproces voldoet aan de kwaliteitseisen van Huijbregts Groep.  Door deze controles kunnen eventuele afwijkingen tijdig worden opgespoord en worden opgelost.