De internationalisering van Brainport Eindhoven krijgt in de week van 10 tot en met 17 augustus een extra impuls tijdens de 4e editie van de Young Brainport Summer School (YBSS). Veertig begaafde jongeren uit 17 verschillende landen (wereldwijd) worden tijdens deze leerzame zomerweek ondergedompeld in alle innovatieve bedrijvigheid en cultuur van de stad en regio. Het doel van de week is om deze toptalenten een ‘life-changing experience’ te geven zodat zij als gemotiveerde ambassadeurs verbonden blijven met Brainport Eindhoven.

Tijdens de YBSS wordt de al aanwezige passie voor wetenschap en techniek bij de deelnemende talenten (15 tot 18 jaar) extra aangemoedigd door kennismaking met verschillende innovaties, onderwijs- en kennisinstellingen, labs en bedrijven die de regio kenmerken. Gerenommeerde professoren en vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven en kennisinstellingen nemen de jongeren mee in de wereld van nieuwe technologieën. Ze ervaren bijzondere demo’s, markante bedrijfsbezoeken en uitdagende opdrachten. Daarnaast bevat het programma opmerkelijke sociale activiteiten om de stad en regio beter te leren kennen. Een geslaagde combinatie, zo blijkt uit de reactie van een van de deelnemers uit 2018. Vikram Bhatt uit Canada; “YBSS is a truly amazing experience, a healthy mix of exhilarating social activities and brain hammering company workshops. It feels like you are in a completely new world as you explore Brainport Eindhoven, but you also feel at home as you socialize with other students with similar mindsets. All in all, YBSS helped me grow as an individual and it is something I will never forget”.

De YBSS 2019 bevat een bomvol programma waarin kennis en plezier hand in hand gaan. Kennis in de vorm van bedrijfsbezoeken bij o.a. Philips, ASML, Alius Energy, Solliance, Baker Hughes,   Huijbregts Groep en PSV, maar ook demo’s op de TU/e. Plezier zit ‘m vooral in activiteiten als het ontsnappen uit diverse Escaperooms in Eindhoven, lasergamen, een speurtocht door Eindhoven, sporten bij OpNoord en een avondje Virtual Reality gaming bij Enversed, Europa's grootste Virtual Reality Center in het Veemgebouw op Strijp-S.