Eind dit jaar openen we onze gloednieuwe fabriek in Spanje!

Inmiddels zijn we sinds mei 2019 volop aan het bouwen en we lopen op schema. Zo lang als de aanloop naar de vergunningverlening duurde (4 jaar) zo snel vordert de bouw. De wanden van het kantoor staan er al in, de eerste trappen zijn geplaatst en de eerste kolommen van de productieafdeling staan al in de grond. Deze zijn maar liefst 26 meter hoog!
Deze maand (januari) worden de eerste machines en menglijnen vanuit Helmond overgebracht.

Er is 44.000 m2 grond aangekocht en op dit moment gaan we hier 22.000 m2 van gebruiken. Zo houden we ruimte over voor uitbreiding.
De fabriek wordt een exacte kopie van een productielocatie in Helmond. Met de nieuwe locatie kunnen we klanten sneller bedienen en fors besparen op de transportkosten.

We starten met een tiental werknemers. Wanneer de fabriek vol in bedrijf is verwachten we ongeveer 100 werknemers.

Op 9 januari 2020 zijn de eerste vier mengers aangekomen in Spanje. In het totaal worden er 16 mengers naar de Spaanse fabriek gebracht. De mengers worden naar verwachting eind maart geïnstalleerd.  

Door de coronacrisis heeft de bouw helaas twee weken stilgelegen, dit heeft echter geen impact op de geplande einddatum. Toen de bouw weer hervat mocht worden heeft ons team in Spanje extra hard gewerkt om vertraging te voorkomen. Vorige week is de goederenlift geplaatst met een kraan van wel 60 meter hoog.. De laatste panelen voor het magazijn worden op dit moment geproduceerd, eind mei worden ze geplaatst en zal het magazijn afgebouwd worden.

De eerste mengers zijn geplaatst! Ondanks dat het onmogelijk is voor ons technische team uit Nederland om naar Spanje af te reizen, is ons Spaanse team toch in staat geweest om de eerste mengers te plaatsen.

27-05-2020