Huijbregts Groep heeft een hernieuwd certificaat van de Prestatieladder Socialer Ondernemen-keurmerk – op de hoogst haalbare trede (3) - behaald. Dat betekent dat we koploper zijn als het gaat om werkgelegenheid voor mensen met een kwetsbare arbeidspositie. Er zijn nu bij ons meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk dan bij organisaties die net zo groot zijn. Wij vinden het als bedrijf belangrijk om mensen in ons bedrijf een kans te geven om mee te kunnen doen in de maatschappij. Voor ons een bevestiging van duurzaam en betrokken ondernemerschap!

Uit de onafhankelijke toetsing door een certificerende instelling blijkt dat Huijbregts Groep op een kwalitatief goede wijze werkgelegenheid biedt aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en bij voorkeur samenwerkt met organisaties die dit ook doen of nastreven. Daarmee levert Huijbregts Groep op duurzame wijze een bovengemiddelde bijdrage op het gebied van inclusief & sociaal ondernemen.

PSO stimuleert inclusief werkgeverschap in Nederland

Het doel van de PSO is om meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op een duurzame en een kwalitatief goede wijze aan werk te helpen. Dit doen PSO-organisaties door in de eigen organisatie werkplekken te faciliteren. Een werkgever kan met een PSO-certificaat bij steeds meer opdrachtgevers aantonen duurzaam werk te maken van Social return. Daarnaast stimuleren PSO-gecertificeerde organisaties ook hun eigen leveranciers en opdrachtnemers om sociaal te ondernemen. Zij kiezen er bewust voor producten of diensten in te kopen bij SW-bedrijven en/of andere PSO-gecertificeerde organisaties. Dit wordt ook wel ketenstimulering genoemd. Als meer organisaties sociaal ondernemen, groeien we samen naar een inclusievere samenleving toe.

Meer informatie?
Wilt u meer weten over de PSO, kijk dan op www.PSO-Nederland.nl.