Blog: Leven lang ontwikkelen

Je kan je op veel verschillende manieren ontwikkelen. De ene duikt graag in de boeken en de ander leert door te doen. Bij Huijbregts Groep zoeken we naar de methode die het beste bij jou past, zodat je het beste uit jezelf kunt halen.

‘Blended learning’ bij Huijbregts Groep
Huijbregts Groep biedt verschillende ontwikkelmogelijkheden, want iedereen doet dit op zijn eigen manier. Dit hoeft niet per sé op school te zijn. Enerzijds kunnen medewerkers leren in praktijk samen met een collega of met een bedrijfsdocent. Via onze bedrijfsschool krijgen medewerkers certificaten als ze een bepaalde taak onder knie hebben. De certificaten worden regelmatig getoetst zodat we allemaal op de juiste manier en veilig blijven werken. Daarnaast bieden we medewerkers de mogelijkheid om binnen hun functie te groeien of een andere richting op te gaan binnen het bedrijf als dat beter past. Ook dat noemen we ontwikkeling, want medewerkers kunnen hierdoor multi-inzetbaar worden. Medewerkers kunnen ook leren door te studeren. Zo kunnen medewerkers intern lessen Nederlands en Engels volgen zodat ze thuis en op het werk beter kunnen communiceren. Om onze kwaliteit op peil te houden worden trainingen kwaliteit gegeven. We refereren graag naar deze combinatie van leren door te studeren en leren door te doen als onze eigen vorm van ‘blended learning’, letterlijk.

Naast de scholing die we intern aanbieden, sluit voor sommige medewerkers externe scholing beter aan bij hun loopbaanwensen. Samen met HR en de teamleider wordt bekeken welke opleiding, training of cursus het beste past bij de wensen van een medewerker in combinatie met zijn of haar baan bij Huijbregts Groep.

Deze grote hoeveelheid aan ontwikkelmogelijkheden wordt mogelijk gemaakt doordat wij niet werken met vastomlijnde functieprofielen. We kijken zo veel als mogelijk naar de persoon en zijn of haar kwaliteiten. Afgestemd hierop verdelen we de taken onder de mensen. Zo kan iedere medewerker het beste uit zichzelf halen en doen wat hij/zij leuk vindt.

Waarom leven lang ontwikkelen?
Bij Huijbregts Groep stimuleren we ontwikkeling, omdat we geloven in duurzame relaties met onze medewerkers. Om deze te kunnen waarborgen moeten medewerkers het naar hun zin hebben. Door een vorm van ontwikkeling aan te gaan, blijft het werk uitdagend en bevordert dit het werkplezier.  Daarnaast verrijkt ontwikkeling niet alleen het werkleven, maar ook het privéleven. Het leren van een nieuwe taal (Engels, Nederlands) bijvoorbeeld, zorgt ervoor dat iemand beter kan communiceren; op het werk en thuis.

Persoonlijke ervaring met ontwikkeling binnen Huijbregts Groep
Sanne van Lieshout begon als stagiair op de communicatieafdeling bij Huijbregts Groep. Ze wist nog niet zo goed wat ze precies wilde doen na haar afstuderen, want ‘welke richting en welk takenpakket passen nu het beste bij mij’? Dit zag teamleider Nicole niet als een probleem. De diversiteit van taken op de afdeling zorgden ervoor dat Sanne veel uit kon proberen. Ze was dan ook enthousiast om fulltime in dienst te treden bij Huijbregts Groep na haar stage. Ondanks de vele leuke projecten, was Sanne nog steeds een beetje zoekende naar de perfecte rol voor haar. Toen de rol van klantmanager op de commerciële afdeling vrij kwam, leek het haar dan ook heel leuk om daar eens van te proeven. Na een aantal goede gesprekken met verschillende aanmoedigende collega’s en de commercieel directeur, koos ze ervoor om de stap te maken; blij dat ze dit kon doen binnen het bedrijf waar ze graag wilde blijven. ‘Het was heel fijn om de aanmoediging te krijgen van mijn teamleider in dit proces. Zij zag dat deze stap goed voor mij was en daar ben ik erg dankbaar voor’.