Heb jij wel eens gedacht om in de voeding(industrie) te gaan werken?
Medewerkers bij Huijbregts Groep
Bij Huijbregts Groep vind je medewerkers mét en zonder achtergrond in de voeding. Als laborant, technoloog of QA-medewerker is een relevante studie en/of ervaring namelijk van belang. Echter veel van onze medewerkers, waaronder productiemedewerkers, hebben een volledige switch gemaakt in hun carrière en zijn bijvoorbeeld vanuit de HORECA naar Huijbregts Groep gekomen. Door de nodige interne cursussen, kunnen zij deze stap gemakkelijk zetten. Ook onze kantoormedewerkers komen vanuit een andere sector of opleiding om verschillende redenen; door interesse in de voeding, door goede verhalen over het bedrijf via medewerkers of familie, door onze cultuur en ambitie die hen aanspreekt, door de opleidingsmogelijkheden en door interesse in de werkzaamheden. Maar een reden waar de meerderheid zich bij aansluit is de interesse voor voeding en die interesse wordt door iedereen anders ingevuld.
Werken in de voeding; iets voor jou?
De meest voor de hand liggende reden om in de voeding te gaan werken is dat je ervaring hebt in deze sector of dat je een opleiding hebt gedaan die hierbij aansluit. Je gaat dan aan de slag als productontwikkelaar, laborant, kwaliteitsverantwoordelijke, productieverantwoordelijke of procestechnoloog, maar je HOEFT geen ervaring of achtergrond te hebben in de voeding om in deze industrie te kunnen werken. Dat is goed nieuws! Want ieder bedrijf zoekt logistieke-, facilitaire en productiemedewerkers, maar ook kantoormedewerkers die zich buigen over financiën, communicatie en sales. Als je een interesse hebt voor voeding of koken, dan is dit misschien een passende sector voor jou!
Waarom werken in de voedingsmiddelenindustrie?
Je bent afgestudeerd of klaar om op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging, maar waar begin je met zoeken. In welke sector ga je werken en welke werkzaamheden kan je hier dan doen? De voedingsmiddelenindustrie is een van de grootste industrieën in Nederland. Deze bestaat uit een grote diversiteit van branches zoals vleeswaren, zuivel, snacks, vegetarische producten, kant-en-klare producten en brood. Huijbregts Groep neemt een deel van de productie van deze branches over, ze levert dienstverlening rondom poeders die gebruikt worden in deze verschillende branches. We kopen poeders in, houden ze op voorraad, mengen ze naar het recept van de klant en leveren ze desgewenst just-in-time.
Door de omvang van deze sector is er veel werkgelegenheid. Voeding op zich is geen trend, want mensen moeten nu eenmaal eten en dat zal niet veranderen. Het biedt in vele gevallen dus zekerheid. Wel kan er een trend zijn in het soort voeding dat in trek is in de maatschappij en dat verandert regelmatig. Waar vroeger vooral vlees en vis werden aangeboden, worden nu bijvoorbeeld ook vegetarische-en veganistische opties ontwikkeld, omdat daar vraag naar is in de markt. Deze diversiteit en ontwikkelingen maken voeding zo interessant. Daarnaast geeft werken in deze sector je meer inzicht in de totstandkoming van de producten die jij in je winkelmandje legt. Er gaat namelijk een heel proces vooraf aan het maken van het eindproduct dat in de supermarkt terug te vinden is. Soms komt een product tot stand door samenwerking van meerdere partijen die voor ons niet eens allemaal bekend zijn. Zo koopt een bakker meel in bij een leverancier, maar jij ziet alleen het brood dat de bakker er van maakt. Je kan er dus voor kiezen om in een bedrijf te werken dat aan een producent (bakker) verkoopt of dat het eindproduct ontwikkelt en aan de consument (jou) verkoopt.